Støttemodtager i 2011

I 2011 vil Stop Sult Fondens indsamlede midler blive doneret til FNs Fødevareprogram i Burkina Faso

Burkina Faso er et af de fattigste lande i verden. Landet rangerer som nummer 161 ud af 169 på UNDPs Human Development Index, som måler graden af fattigdom i verden. Burkina Faso ligger i Vestafrika og grænser op til lande som Mali, Niger og Ghana.

Gennem FNs Fødevareprogram (WFP) i Burkina Faso får 86.000 skolebørn på 640 grundskoler i Sahel-regionen dagligt to måltider nærende mad. Skolemadprogrammet tilskynder forældre til at sende deres børn i skole og dermed sikre dem en uddannelse og en bedre fremtid. Stop Sult Fondens indsamlede midler på i alt DKK 225.000 vil bidrage til, at endnu flere børn kan komme i skole i Burkina Faso.

Burkina Faso har ingen kystlinje og kun begrænsede naturressourcer. Omkring 90% af befolkningen lever af de afgrøder, de selv dyrker, og er dermed meget sårbare overfor den periodiske tørke, som rammer landet. Kronisk fattigdom kombineret med følgerne af klimaændringer har igennem de seneste år resulteret i gentagne fødevarekriser. Det har gjort det meget svært for landbrugerne i Sahel-regionen at få råd til at sende deres børn i skole.